مهارت های مورد نیاز یک تکنسین داروخانه و وظایفی که بر عهده دارد چیست؟
تکنسین داروخانه چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
مهارت اول: داروشناسی
اولین و اصلی ترین مهارت آشنایی با داروهاست. البته این آشنایی در حد کلی است و نیاز به فراگیری اطلاعات تخصصی نیست. تکنسین دارویی باید بداند هر دارویی چه کاربردی دارد، اشکال دارویی رایج را بشناسد و بداند هر شکل دارویی در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین دوزهای مهم را که ممکن است در نسخه خوانی مفید باشد را بداند.
مهارت دوم: ارتباط با بیمار
مهارت دوم نحوه ارتباط با بیمار است، این که چگونه با بیماری که به داروخانه مراجعه می کند برخورد نمایم و چگونه از او سوال بپرسیم و مطالبی که قرار هست به بیمار بگوییم با چه لحنی بیان کنیم که برای او قابل فهم باشد.
مهارت سوم: نسخه خوانی
خیلی مهم است که تکنسین دارویی بتواند نسخه های پزشکان مختلف را که دست خط های گوناگون دارند، بخواند. در نسخه خوانی علاوه بر اینکه فرد باید آشنایی کامل با داروها، اشکال دارویی و دوزهای مهم داشته باشه، باید به نکات ریزی که در خواندن نسخه کمک کننده هستند توجه داشته باشد.
مهارت چهارم: قوانین بیمه و أصول قیمت زنی
بعضی از مواقع نسخههایی که به داروخانه ارجاع داده میشود از لحاظ قوانین بیمه مشکلاتی دارند که خود بیمار یا پزشکی نویسنده نسخه از آن بی خبرند، تکنسین داروخانه باید با قوانین بیمه ها آشنایی داشته باشد تا بتواند نسخه را بررسی نماید تا اگر از لحاظ قوانین بیمه مشکلی داشت آن را تشخیص بدهد و بتواند راهنمایی مناسبی برای حا آن مشکل به بیمار بدهد.
مهارت دیگری که یادگیری آن برای تکنسین داروخانه مهم است اصول محاسبه قیمت نسخه می باشد. شاید گفته شود که در حال حاضر در همه داروخانهها نرم افزارهایی وجود دارد که کارمحاسبه قیمت را انجام می دهند و دیگر نیازی به یادگیری محاسبه قیمت نسخه نیست اما خیلی مواقع ممکن است اشتباهاتی در این برنامه ها صورت بگیرد (به طور مثال کد دارو در نسخه اشتباه خورده باشد و اشتباه محاسبه شود) که اگر تکنسین از اصول محاسبه قیمت اطلاعی نداشته باشد قطعاً این مشکلات را متوجه نمی شود و نمی تواند آن را برطرف کند.
وظایف تکنسین داروخانه
- پذیرش نسخه
باید نسخه را از بیمار دریافت کند و بررسیهای لازم را انجام دهد و بعد از مرحله پذیرش نسخه باید آن نسخه را آماده کند یعنی داروهایی که پزشک در آن نسخه نوشته را داخل یک سبد جمع کند و دقت کند شکل دارویی و دوز دارو تعداد داروهایی که در نسخه درج شده درست باشد. مرحله بعدی بررسی این که داروهایی که در نسخه آمده نیاز به تایید اینترنتی دارد یا نه، اگر نیاز به تایید اینترنتی داشته باشد باید وارد سایتهای بیمه شده و نسخ را تایید کند.
- چیدمان داروها
وظیفه دیگر تکنسین دارویی در داروخانه چینش دارو در قفسه ها می باشد. چیدن دارو در قفسه یک اصول دارد، بنابراین تکنسین باید از این اصول مطلع باشد و آنها را رعایت کند تا در روند کار داروخانه خللی ایجاد نشود. همچین هربار که تکنسین ها داروها را در قفسه مرتب می کنند باید همزمان تاریخ انقضا داروها را نیز چک کنند تا مبادا داروی تاریخ گذشته در قفسه ها باشد و به دست بیماران برسد.
- سفارش دارویی
آخرین وظیفهای که بر عهده یک تکنسین دارویی قرار می گیرد بررسی موجودی داروخانه و همچنین تهیه لیست جدید برای سفارشهای دارویی می باشد. شخصی که این وظیفه را انجام میدهد باید تجربه بالایی داشته باشد و به خیلی از نکات توجه کند تا بتواند نیازهای دارویی داروخانه را برآورده کند و در عین حال از فاسد شدن دارو در انبار و قفسه های داروخانه جلوگیری کند. پس معمولا این وظیفه را در اختیار تکنسین های باتجربه قرار میدهند.
دیدگاهتان را بنویسید